מעצבת פנים מחיפה באהבה

שמי אירנה אלבז ואני מעצבת פנים מחיפה. בתיק העבודות שלי כמה עשרות פרוייקטים של עיצוב ושיפוץ בארץ, וגם בחו"ל.
ניתן כאן לצפות באתר הרשמי שלי

יום שבת, 4 במרץ 2017

מחשבות על פתרונות אחסון

מכירים את העניין הזה של להיכנס לסופר , לקחת עגלה גדולה, ואז למלא אותה בכל טוב, ואחרי זה בבית לגלות שכ-30% מזה לא ממש היינו צריכים לקנות?
לפני כמה שנים יצא לי לעצב דירה מאתגרת למשפחה עם 2 ילדים, כיום כבר עם שלושה, ומעט מאוד מטרים פנויים בדירה. יצא ככה שהתחברנו קצת וגם שיתפנו אחת את השניה בכל מיני מחשבות עם בעלת הדירה, שאלתי אותה איך היא מסתדרת עם ארון בגדים יחסית לא גדול אחד לה ולבעלה, והיא אמרה לי שהיא מעדיפה לא לשמור דברים, אלא לזרוק. בשביל מה לאגור, היא אמרה.
אני עד היום זוכרת את השיחה הזאת. כל ההתנהלות מולה מאוד שינה את התפיסה שלי גם. פתאום מצאתי את עצמי זורקת יותר , קונה פחות, ומעבירה לחברות בגד או חפץ שלא נגעתי בו שנה. לא לבשתי שמלה שנה - זהו, סימן שכבר לא אגע בה. אולי זה יכול לשמח מישהי אחרת?
גם נסיעה שלי לפולין וביצוע שני פרויקטים של עיצוב שם רק חיזקו את העמדה הזאת. ראיתי שפולנים קונים פחות, הדירות שלהם קטנות יותר משלנו, והם פחות רגישים לדרישת אחסון מאשר הלקוחות הישראלים.
בממוצע, כל אדם זקוק ל-10 מ"ר של אחסון במהלך חייו, ואם מדברים על משפחה ממוצעת - מכפילים ב-5 , כלומר 50 מ"ר של אחסון, אותה משפחה הולכת ורוכשת דירת 5 חדרים שהיא בממוצע 115 מ"ר, וזה אומר שהיא תאחסן ב-50 מ"ר מתוך הדירה, ומרחב מחיה שלה יהיה רק 65 מ"ר הנותרים.
ועכשיו לרגע תעשו חשבון - מה עלות של מ"ר של שטח דירה בעיר שלכם. כמה מתוך הסכומים האלה אתם משלמים עבור אחסון.
אני מאוד אוהבת לעצב פרטי נגרות, ארונות. אם לא הייתי מעצבת פנים - הייתי מעצבת רהיטים. מזל שהמקצוע שלי מאפשר לשלב זה עם זה. אנחנו, הישראלים, תמיד מחפשים איך לשלב אחסון כמה שיותר פונקציונלי וחכם, כי יש לנו מיליון דברים לשמור.
הארונות שלנו מגיעים תמיד עד התקרה.

(כל התמונות בהמשך הכתבה מתוך הפרויקטים שלי )


חדר ארונות מלא, בית בחוף הכרמל, צילום שרון דוידוביץ יצחקי 


בית באבן יהודה. צילום - אולגה סולן 

הם גם תמיד נבנים מקיר לקיר. למשל, לפני כמה שנים נתתי ייעוץ בעיצוב פנים לחברה שרכשה דירה בלונדון, וכאשר הגענו לרכוש ארון בחנות רהיטים מקומית וביקשנו ארון מקיר לקיר, נאמר לנו במפורש בצורה מאוד מנומסת שארון מקיר לקיר זה לא מתאים לרמה של בית יוקרתי ומעוצב. אז בכלל לא הבנתי על מה מדברים, ורק היום אני מתחילה להבין את משמעות המילים. 

בית בנהריה, צילום אולגה סולן 


בית בחיפה, ורדיה. צילום - אולגה סולן 

אבל באמת, שאין מקום אחר! יש לנו לפחות 10 זוגות מכנסיים, תריסר חולצות, לכל אחד מאיתנו 4 מעילים לפחות (שמתוכם אנחנו לובשים רק אחד), שמיכת קיץ דקה, שמיכת קיץ בינונית, שמיכת פוך נוצות לחורף קר ושמיכת פוף סינטטי לחורף פחות קר, ויש לנו כ-25 זוגות נעלים (למתחילות) לפחות, ואנחנו לא זורקות את הקופסה. 
לכן אנחנו עושים ארונות גדולים ומעוצבים , כמה שיותר 

  בית בזכרון יעקב, צילום - אולגה סולן 

אנחנו מעצבים לאחסון אפילו את הפינות הקטנות ביותר בבתים שלנו : 

 ארון מצאים קטן בכניסה לחדר רחצה. בית בזכרון יעקב. צילום אולגה סולן 


 קיר הפרדה נמוך בין הסלון למטבח שמנוצל לטובת אחסון ספרים. צילום - אולגה סולן. בית בזכרון יעקב 


 שידת אחסון בכניסה . בית בחיפה, ורדיה. צילום אולגה סולן 


אחסון לתיקים ומעילים בכניסה לדירה, יישוב בחוף הכרמל, צילום אולגה סולן 



גם בעניין חדרי רחצה הגעתי לתובנות: ארונות כיור שלנו בדרך כלל גדולים . כאשר התחלתי לעבוד הסטנדרט היה 60, אחרי זה 90, וכיום הוא כבר נע בין 120 ל150 ס"מ לארון רחצה. 
בזמן שהאירופאים עדיין תקועים עם כיורים שעומדים על רגל חרסינה, אנחנו כבר מזמן בונים לנו ארונות יפים ומעוצבים, עם סלי כביסה נשלפים, ושלל עיצובים מרהיבים 


דירה בחוף הכרמל, ארון 160, צילום אולגה סולן 


 בית בזכרון יעקב, ארון 150, צילום אולגה סולן 

 בית בנהריה, ארון 150, צילום אולגה סולן 

 וילה בחיפה,ארון 180, צילום אנסטסיה הירש 

 דירה בחיפה , ארון 90, צילום אולגה סולן 


 בית בחיפה, ארון 120, צילום אולגה סולן 


 דירה בחוף הכרמל, ארון 80, צילום אולגה סולן 




וילה בחוף הכרמל, צילום שרון דוידוביץ יצחקי 


מה אתם אומרים? כל החפצים האלה שאנחנו שומרים שנים, זה טוב? זה רע? האם אני באמת זקוקה ל-7 זוגות מגפיים שמתוכם אני משתמשת רק ב2  ? האם אני זקוקה בנוסף לכל הסירים של לי במטבח , גם לסיר חשמלי לאורז וסיר חשמלי לאידוי, ו3 סוגים של מיקסרים ? 
אולי במקום לרכוש ספרי קריאה חדשים אני יכולה להחליף עם חברות ? 

אולי אנחנו צריכים להעביר יותר ולפנות יותר שטח למרחב מחיה? מה אתם אומרים ? 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה